Bankieren in crisistijd

bankieren in crisistijd - ikzegniets.nl

In crisistijd is het bijna ondenkbaar dat er nog een bank is die erg goed presteert.

Piet Handvol is juist in deze tijd enorm succesvol, en is gestart met een gloednieuw bankgebouw midden op de wallen in Amsterdam.

“De meeste bankiers houden nu de billen tegen elkaar, maar ik laat alles lopen. Innovatie en klantenbinding moeten weer hoog in het vaandel staan en de huidige bankiers sturen hun klanten naar de pinautomaat en internet; nou zij liever dan ik.

Ik heb de lekkerste stoten achter de balie , rode loper ligt uit, overal hangen ballonnen en slingers het is gewoon elke dag feest en dat merk je aan de toestroom van nieuwe klanten. Het is gewoon nummertjes trekken.”

Hier op de wallen lopen volop potentiële klanten, en wat is dan toch heerlijk als ze even de druk van de ketel kunnen halen op onze afdeling stortingen. Het is een komen en gaan. Elke klant wordt hartelijk onthaalt door een van onze voluptueuze hostessen en begeleid naar een eigen kantoortje waar ze even apart worden genomen. Geen formulieren en BKR-toetsingen, gewoon storten, dat is onze kracht. En het werkt! We hebben de kantoortjes uitgerust met video, touchscreen, DVD, geplastificeerde leesmap en als klap op de vuurpijl krijgt men een reuzeleuk trekschort met olifantenkop en, u raad het al, op de plek van de slurf zit een uitsparing. Onze klanten zijn er dol op, en we houden de boel fris.

Ik kan u natuurlijk vertellen dat we zonder overheidssteun draaien, maar dat is niet het geval. Het voltallig kabinet is al hier al langs geweest en blijven komen, u kunt het achterkamertjes politiek noemen, maar de stortingen uit den haag zijn van een dusdanig kaliber dat we elke stresstest kunnen doorstaan.

En we blijven innoveren! Veel van onze klanten willen zelfs terecht kunnen in de nachtelijke uren en sinds maandag hebben we dan ook een nachtkluis. Sinds vorige week is er ook een EHBO post en een conciërge waar men met de kleine ongemakken terecht kan zoals een vastgeroeste gulp, of een ingescheurd kopje.

Met de afname zitten we ook erg goed. Met name de cosmetische industrie, de IVF klinieken, en sinds kort ook verrassend in de horeca, grote afnames zien we in de shoarmaketens en milkshakebranche om maar wat te noemen. En beveiliging? mijn beste, ik kan u verzekeren dat wij nog nooit zijn beroofd of overvallen, nee hoor de deuren staan gewoon wagenwijd open. Er wordt wel eens een keer wat witgewassen maar dat is een doekje erover en klaar. Bankieren in crisistijd? Geen probleem.