Haartjes … (als je haar maar goed zit)

Haartjes ... als je haar maar goed zit -  ikzegniets.nlViva-lezeres Angela Storteboom wordt verrast met een strandvakantie naar Brazilië, maar krijgt een knoop in de maag bij de gedachte aan de haartjes rond de bikinilijn

Ik dacht gelijk aan die haartjes

Manlief heeft me verrast met een reisje naar Brazili”e lekker strandhangen en bijbruinen.
Ik voelde gelijk een knoop in mijn maag. Ik dacht gelijk aan die haartjes.

We waren van de zomer een dagje naar het strand geweest, ik lekker de bikini aangetrokken, mijn man had al een biertje op en die zag mij in mijn witte bikini en zei “het lijkt wel of je een egel hebt ontvoerd”; de zwarte stekels prikten dwars door de witte stof.

“En mag ik misschien een shaggie van je draaien?” wijzend op de plukjes die onder mijn broekje vandaan kwamen. Hij baalde als een stekker want ik heb 3 weken de hand op de knip gehouden, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik heb gelijk in de kapsalon gevraagd wat ik eraan doen kon. Ze verwezen me door naar kapsalon “Van Onderen” in Haren.

Nou een verademing, ze konden van alles doen een Brazillian Wax, da’s helemaal kaal. Dat was het goedkoopste, €97,50. Ze hadden verder nog de keuze ; de Landingsbaan , het Hartje, de Bermuda driehoek, het Toefje en de Hanekam. Allemaal dik boven de 100 euro, dat vind ie vast niet goed. Thuis gekomen verslikte hij zich bijna in de koffie. Dat kunnen wij goedkoper!

Hij was even weg geweest en moest ik op handen en knieën gaan zitten en kon tussen mijn benen door nog net zien dat ie een brede rol uit een tas van de bouwmarkt op mijn fornuisje plakte. Hij scheurde een meter af tot net na de bilnaad. Ik moest even aan iets leuks denken zei hij. Door de tranen heen zag ik mijn man triomfantelijk met een meter behaarde DUC-tape naast het bed staan. Ik schreeuwde het zo hard uit, dat de stukken kalk van het plafond sprongen.

Toen kreeg ik toch 100 euro in mijn hand gedrukt om bij Van Onderen een hartje te laten waxen, maar door die marteling van mijn man was mijn mosseltje zo opgezet dat mijn gewaxte hartje een paar dagen later een boterhammetje was geworden.