Ik heb altijd een vreselijke hekel gehad aan koken

Ik heb een hekel aan koken. www.ikzegniets.nl
Koken, daar heb ik helemaal niks mee. Gelukkig kan mijn vrouw lekker koken en houdt ze ook van koken. Daar ben ik blij mee, want ik houd van lekker eten.
Maar zo nu en dan is ze een paar keer per jaar een paar dagen tot een week van huis en dan moet ik goed voor mezelf zorgen vindt ze. Met dat goed voor mezelf zorgen bedoelt ze: Eten Koken. Het was de hoogste tijd dat ik dat ook eens zou leren. Natuurlijk beloof ik dat van harte, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren.

Ik heb wel geprobeerd om te koken

Ik heb wel geprobeerd om te koken, maar ik ben ermee gestopt. Bij mijn laatste kookpoging had ik mezelf getrakteerd op biefstuk, want ik houd nogal van biefstuk. Mijn vrouw heeft er niets mee, dus we eten het niet zo vaak. Volgens mij had ik alles goed gedaan, maar toen ik hem in de pan deed zag ik hem met mijn eigen ogen verschrompelen. Je zag hem gewoon krimpen. Ik dacht eerst dat ik iets verkeerd deed, maar later heb ik er als proef een paar goedkope tartaartjes aan gewaagd. Ook hier; Als je ze ging bakken, ze krompen allemaal. Een helder moment bracht me op het idee om ze niet te bakken, maar rauw te eten.

Rauw eten

Rauw eten kan heel goed met tartaar. Een broodje tartaar staat in menig broodjeszaak op de kaart. Een beetje ui en peper er op en eten maar. Prima te eten en wat belangrijker is, geen vuile vette pan. En wat dacht je van rauwe vis. Overal rauw te koop. En buiten het seizoen gewoon een zure haring uit het potje. Gloepert zo naar binnen. Als je het netjes weet te doen heb je niet eens een bord nodig. Zo uit de pot naar binnen. Voor de zekerheid leg ik er een iPad krant onder. Die kan na het eten zo bij het oud papier.

Een warme maaltijd maar dan koud

Ik ben toen bewust aan een systeem gaan werken waarbij ik geen vaat heb en toch volwaardig eten binnen kreeg. Het is me nu gelukt en inmiddels eet ik een volledige warme maaltijd maar dan koud. Als aardappels gebruik ik Chips. Die zijn, gezouten en al, verkrijgbaar in diverse smaken en op de een of andere manier smaakt dat altijd. En als de zak leeg is, gewoon weggooien. Helemaal geen vaat.
Verder heb je nog wat groenten nodig. Nou, die hoef je helemaal niet te koken. Wortel, winterpeen, bloemkool, komkommer, augurken je kunt het niet zo gek noemen, of je kunt het allemaal rauw eten.

Want alle keukenkastjes zien er keurig uit

Tegen de tijd dat mijn vrouw weer thuis komt sta ik stijf van de vitaminen. De bonnetjes van de supermarkt leg ik altijd in het zicht. Die controleert ze dan als ze denkt dat ik het niet in de gaten heb. Tegen haar vriendinnen vertelt ze altijd dat ze zeer over mij te spreken is, want alle keukenkastjes zien er keurig uit als ze thuiskomt.