Pizza Kapsalon

pizza kapsalon

Lache, mijn neefie van 16 is voor zichzelf begonnen. Pizza’s!

Je lach je kapot joh. Hij verkoopt gewoon dr Oetker Pizza’s.  Effe in de magnetron, dan op de brommer, geld vangen, klaar. Hij verkoopt de hele reeks. Zelfs de vieze die niemand lust. Want wees eerlijk: Zo’n Dr. Oetker is natuurlijk niet te vreten. Dat wist hij natuurlijk niet, maar daar kwam hij al gauw achter. Zijn eerste klanten waren het probleem niet. Die waren allemaal familie, aangetrouwd of vrienden en die zeurden natuurlijk niet. Maar later kreeg hij klanten die hem niet kenden en die zeurden wel.

Nou, daar had hij een oplossing voor! Hij trok alle vieze kleffe zooi eraf en donderde er allemaal verse meuk op. Dat had hij natuurlijk niet gek bekeken, want een beetje champignons, een plakkie salami en een blikkie ananas kosten je de kop niet. Nou, het werkte hoor. Heerlijk, vonden ze het! Heerlijk!

Joh, gasten van die leeftijd zitten nergens mee. ze doen maar wat en soms pakt het nog goed uit ook. Wat dacht je van Pizza Kapsalon? Gewoon een Shoarma-Pizza met een wat losse patatjes er op een blaadje sla en extra plakkie kaas. Ik hoef het niet, maar je wil niet weten hoeveel hij er van verkoopt. Joh, dat loopt als een tiet.

Hij is natuurlijk hartstikke populair bij zijn vriendjes. Want als ze een scooter hebben kunnen ze bij hem komen bezorgen. Als ze veel wegbrengen dan rijden ze scooter voor niks.

Nou heeft hij weer wat nieuws bedacht. Bier. Haalt hij bij de Aldi. Halve liters! Niet aan te slepen. Sommige gasten kopen alleen een pizza bij hem als dekmantel voor het bier. Weet je, die gasten zijn gewoon drank verslaafd, maar die willen er niet voor uitkomen. Nou, dan is dit natuurlijk een mooie oplossing. Niemand die je met bier ziet slepen. Die pizza kan ze niets schelen, die pleuren gewoon weg, of – als je geluk hebt – voeren ze die aan de visite.

Een probleem was dat de bezorgers allemaal onder de 18 zijn. Dus die mogen niet openlijk met bier slepen. Nou, dat probleem was gauw opgelost. Dan maar niet openlijk slepen. Gewoon pizza in een doosje, biertje er bij, doosje dicht plakken en Hoppa! Gaan! Ze kunnen hem niks maken. Nou wil hij ook met shag en sigaretten beginnen.

Tja en wat mijn zwager er van vindt? Mijn zwager had in het begin gezegd dat hij dat gerommel van hem niet erg vond, als hij er maar geen last van had. Ik dacht dat het wel anders zou worden nu hij de hele schuur had ingepikt, en het hele huis naar Pizza meurde, maar hij heeft er nooit over gezeurd. Volgens mij vindt hij het wel makkelijk zo. Sinds zijn vrouw bij hem weg is, kwam van het eten niet veel terecht en nu heeft hij tenminste iedere dag warm eten. Pizza!