Geld verdienen met moedermelk

drinkflesje voor moedermelk - ikzegniets.nlKlo van Wijk over de bizarre wereld van volwassen mannen die moedermelk drinken.

Toen ik pas vader was, was ik best wel jaloers op de baby

Toen ik pas vader was, was ik best wel jaloers op de baby. Mijn meisje was moeder geworden en had alleen nog maar oog voor de baby. Mij zag ze niet staan. De baby zelf, die zag me helemaal niet staan. Een man nemen ze nog wel eens kwalijk dat de liefde door de maag gaat, maar bij een baby is dat echt zo. Ik had het er moeilijk mee. Mijn meisje kwijt en een baby in huis voor wie ik net zo onbelangrijk was als de buurman van schuin tegenover. Ik ben nooit een liefhebber van melk geweest, en helemaal niet van warme melk met van die vellen er op, maar in echte moedermelk moest toch heel apart spul in zitten! Op een zeker moment wist ik het zeker: Ik moest dat ook proeven. Ik heb lang moeten zeuren, maar tenslotte werd me toch een slokje gegund. Nou mensen, om eerlijk te zijn: het viel me bar tegen. Ik wil niet zeggen dat het niet te zuipen was, maar nee, dit was niet mijn kopje koffie. Geef mij dan maar een bakkie thee!

Hij wou nog meer moedermelk

Moedermelk. Dat was natuurlijk een goed verhaal voor in de kroeg. Alle lachers op de hand natuurlijk. Eén van de aanwezigen riep in het volle honderd dat hij het dolgraag ook zou willen proeven. Hij had er zelfs geld voor over, riep hij. Wel tweehonderd euro! Tweehonderd euro, dat is niet niks. Nog een keer gevraagd of hij het meende en toen nog een keer … Ik hoefde geen seconde meer na te denken. Voordat hij zich zou bedenken ben ik het gelijk wezen halen. Mijn vrouw kolfde dus er stond een flesje in de koelkast. Ze hebben zich kapot gelachen toen ik met een flesje echte babymelk terug kwam. Hij heeft het helemaal opgezopen. Mooi tweehonderd euro verdiend. Met al die aanwezigen erbij kon hij daar natuurlijk niet onderuit.

Harm, de café-eigenaar, had alles op de voet gevolgd. En die had ook gezien dat er zomaar tweehonderd echte euries aan één glaasje moedermelk werden besteed. Daar moest hij heel wat pilsjes voor tappen. Stel je toch eens voor wat een meter bier moedermelk zou opleveren. Een hoop gelachen natuurlijk, maar de dag erop vertelde Harm dat die vent weer was geweest. Hij moest nog meer moedermelk en hij had zelfs de portemonnee meegenomen. Kijk, toen viel bij mij het muntje, want dan wordt het allemaal toch even wat serieuzer niet waar?

Helemaal als je de melk zwart zou verkopen

Ik voelde dat het moment was gekomen om het aan mijn vrouw op te biechten. Met tweehonderd euries in de hand gaat het opbiechten allemaal wat makkelijker nietwaar? En die euries, die werkten joh. Ze was helemaal enthousiast. Tweehonderd euries! Nee, dat kwam helemaal goed! Ze zou lekker doorgaan met kolven en de baby kon makkelijk op de Nutricia. Zeven keer tweehonderd is viertienhonderd euries per week niet waar? Voor zo’n bedrag zou ze makkelijk thuis kunnen blijven. Helemaal als je de melk zwart zou verkopen. Ze wist niet hoelang ze melk kon blijven geven, maar als je maar bleef kolven ging het volgens Google nog wel een tijdje door .

Gauw terug gegaan naar het café. Ze had de melk blijkbaar net in de koelkast gezet, want hij was nog half warm. Die lijperd was helemaal gelukkig. Eigenlijk een hartstikke zieke vent natuurlijk, maar hij betaalde goed. En wat dacht je wat, de dagen erna bleef hij maar komen. Hij kon er geen genoeg van krijgen. Tot het ineens over was. We zagen hem niet meer. Wat dacht je wat? Helemaal blut.  Hij had al zijn centen aan de moedermelk uitgegeven. Volgens de verhalen had overal geld gejat om maar moedermelk te kunnen kopen. En wij maar speculeren wat hij voor baan zou hebben! Ik vond het wel een beetje zielig eigenlijk. We hebben hem toen voorgesteld dat hij voor iedere nieuwe klant drie drankjes zou krijgen. Nou, dat hadden we niet tegen dovemans oren gezegd, want hij kende ze allemaal en ze kwam ook allemaal. Het varieerde van mannen die het gewoon eens wilden proberen tot van die zielenpieten die nog nooit zelf een tiet in de hand hadden gehad.

Op een zeker moment komt het punt of je zo moet doorgaan of het groter moet gaan aanpakken

Op een zeker moment komt het punt of je zo moet doorgaan of het groter moet gaan aanpakken. Ik ben gaan samenwerken met Harm (de café-eigenaar). Hij wou al de hele tijd wat anders met zijn zaak. Weetje, die zaak van hem zat al jaren in zwaar weer. Ze mogen van de overheid geen eurootje meer verdienen. Accijns, minimum leeftijd, rookverbod. Kortom; tijd voor iets anders. Tijd voor moedermelk!

De naam van het café is veranderd in ‘Moeders Melkcafé’ en bovenaan de dranklijst stond vanaf nu het glas moedermelk. De productie van mijn vrouw draaide op volle toeren, maar was natuurlijk niet onbeperkt. Ik kneep hem langzamerhand als een ouwe dief voor het geval dat de bron droog zou komen te staan. Er moesten nieuwe bronnen worden aangeboord. Bijstandsmoeders! Geen man, geen inkomen en een uitkering waar je nauwelijks van rond kunt komen. Kortom geen kwartje te makken. Kijk, dan is een extra centje natuurlijk welkom. Werken mogen ze niet van het UWV, maar dit mag wel, want dit is natuurlijk geen werken. En weet je, die baby’s die hebben helemaal geen moedermelk nodig, die doen het op Nutricia ook goed. Dus alleen maar plus plus.

Betrouwbare leveranciers

Onze leveranciers  zijn natuurlijk hartstikke belangrijk voor ons en die leggen wij dan ook helemaal in de watten. Wij zorgen er voor dat ze gratis en voor niks een borstkolfapparaat en Nutricia voor de baby krijgen.

De prijs van tweehonderd eurootjes voor een glaasje was niet haalbaar. Dan zou iedere klant binnen de kortste keren aan lager wal raken. Het duurste, “Flesje TaTa de luxe” wordt kost nu € 79,83. Dit wordt geserveerd in een babyflesje met speen. Verder hebben we voor de liefhebber met de kleine portemonnee een “Flesje TaTa Pro” voor €9,54. Dat Pro slaat nergens op want het is het zelfde flesje maar daar met Nutricia-oplosmelk. Iemand die nog nooit moedermelk gedronken heeft proeft het verschil toch niet. Van de buitenkant is het verschil niet te zien en kun je toch lekker meedrinken met de grote mannen!

Facebook

Het “Flesje TaTa de luxe” heeft ons veel bekendheid gebracht. Veel hilariteit, Facebook likes enz. Het enige nadeel van Facebook-succes is dat het erg tijdelijk is. Om steeds in de belangstelling te blijven staan moet je steeds maar aan de gang blijven met Facebook. We hebben nu het idee om ons product te promoten met bekende figuren. We denken bijvoorbeeld aan een Geert Wilders of Poetin die dan aan een flesje babymelk zitten te lurken. Dat is lachen! We zullen ze binnenkort benaderen of ze hieraan mee willen doen. Alleen van Poetin ben ik niet zeker dat hij mee doet.

Nog een Klo van Wijk artikel lezen over melk? Wij schenken melk en voegen daar beleving aan toe