De ultieme oplossing voor het Fileprobleem

De ultime oplossing voor het fileprobleem www.ikzegniets.nlHet fileprobleem? Analytisch als altijd heeft Klo van Wijk zijn gedachten er een over laten gaan …

Het fileleed is groot in Nederland

Ik heb mijn gedachten eens laten gaan over het fileprobleem. Het fileleed is groot in Nederland en kost de economie miljoenen per dag. Dat is niet zo mooi voor Nederland en helemaal niet ten tijde van een crisis. Welnu ik heb een oplossing die zo simpel is, dat ik niet begrijp dat er niemand eerder op het idee gekomen is. Gezien het enorme maatschappelijke belang van de kwestie heb ik besloten het idee niet voor me te houden, maar via dit medium wereldkundig maken.

Het eten voor de zoveelste keer verpieterd

Vorige week kwam ik gefrustreerd thuis na een portie fileleed en tijdens het nuttigen van mijn zelf opgewarmde magnetronmaaltijd kreeg ik een helder moment met een Aha-erlebnis waarin ik de ultieme oplossing voor het fileprobleem helder voor de geest kreeg. Om tot een oplossing te komen is in het algemeen chaos en crisis nodig. Welnu de chaos had ik op de weg in extreme vorm meegemaakt en de crisis was de zoveelste ruzie die daarop met mijn vrouw volgde omdat het eten voor de zoveelste keer verpieterd was.

Mijn oplossing voor het fileprobleem

De kern van het probleem is namelijk als volgt: bij een file wordt er te langzaam gereden – of erger nog – men gaat stilstaan. En dat is nou precies wat ze niet moeten doen. Mijn oplossing voor het fileprobleem is dan ook even simpel als mooi; iedereen moet gewoon doorrijden en om te beginnen met de eerste. Fileprobleem opgelost.

 

Ps. Heeft u vragen of problemen die om een oplossing vragen, mail dan naar klovanwijk@ikzegniets.nl. Wij behandelen uw problemen graag en discreet op de website!

5 reacties op De ultieme oplossing voor het Fileprobleem