De ultieme oplossing voor het Fileprobleem

De ultime oplossing voor het fileprobleem www.ikzegniets.nlHet fileprobleem? Analytisch als altijd heeft Klo van Wijk zijn gedachten er een over laten gaan …

Het fileleed is groot in Nederland

Ik heb mijn gedachten eens laten gaan over het fileprobleem. Het fileleed is groot in Nederland en kost de economie miljoenen per dag. Dat is niet zo mooi voor Nederland en helemaal niet ten tijde van een crisis. Welnu ik heb een oplossing die zo simpel is, dat ik niet begrijp dat er niemand eerder op het idee gekomen is. Gezien het enorme maatschappelijke belang van de kwestie heb ik besloten het idee niet voor me te houden, maar via dit medium wereldkundig maken.

Het eten voor de zoveelste keer verpieterd

Vorige week kwam ik gefrustreerd thuis na een portie fileleed en tijdens het nuttigen van mijn zelf opgewarmde magnetronmaaltijd kreeg ik een helder moment met een Aha-erlebnis waarin ik de ultieme oplossing voor het fileprobleem helder voor de geest kreeg. Om tot een oplossing te komen is in het algemeen chaos en crisis nodig. Welnu de chaos had ik op de weg in extreme vorm meegemaakt en de crisis was de zoveelste ruzie die daarop met mijn vrouw volgde omdat het eten voor de zoveelste keer verpieterd was.

Mijn oplossing voor het fileprobleem

De kern van het probleem is namelijk als volgt: bij een file wordt er te langzaam gereden – of erger nog – men gaat stilstaan. En dat is nou precies wat ze niet moeten doen. Mijn oplossing voor het fileprobleem is dan ook even simpel als mooi; iedereen moet gewoon doorrijden en om te beginnen met de eerste. Fileprobleem opgelost.

 

Ps. Heeft u vragen of problemen die om een oplossing vragen, mail dan naar klovanwijk@ikzegniets.nl. Wij behandelen uw problemen graag en discreet op de website!

5 reacties op De ultieme oplossing voor het Fileprobleem

 • na vele filosofieboeken was ik ook al zo ver

  • Daar sluit ik mij bij aan. Ik twijfel er niet aan of je gaat (heel) zichtbaar worden in je schrijverschap! Juist vanwege je eigenheid! Gefeliciteerd met alle verrassingen die je ten deel gevallen zijn, dinsdag! Nu ga ik gauw je essay lezen. Groet, Josha

 • Hallo Klo…………….jo.

  Het gaat om het volgende…..
  Wij hebben een probleem betreffende de jutterbitter
  N.L. WE ZIJN ERAAN VERSLAAFD
  Is er een manier te vinden hoe we hier vanaf kunnen komen/of de fles na een avond gedronken te hebben
  de volgende dag gevuld en wel in de vriezer terug te vinden.
  (Dit zonder verdere kosten)
  Graag horen wij van u een DUIDELIJKE oplossing.

  U bent onze laatste strohalm……………
  Help ons!!!!!!!!!!!!
  Wij zijn al enige instanties langs gegaan, die ons met een kluitje in het riet hebben gestuurd.
  Kom niet met oplossingen zoals,stoppen met drinken ,een nieuwe fles halen,of vullen met waterrrrrrrrr.
  WANT DAT WERKT NIET

  Help ons!
  Arma.

 • Geachte Klo van Wijk,

  Met belangstelling heb ik uw oplossing voor het fileleed gelezen.chapeau. Mijn inziens zou het een geweldige opsteker zijn voor het milieu als iedereen gewoon eens zou doorrijden. Mijn Bentley mark VI Continental Estate loopt 1 op 5, in de file met de airco aan 1 op 1,5. dat terzijde.

  Gaarne zou ik nog een oplossing willen aandragen ter uwer overweging. Mij is het opgevallen dat op een rotonde nooit files staan. Verrukelijk. Ineens overviel het me:
  Zou het geen geweldige geste zijn om van Nederland één grote rotonde te maken. Zoals u weet rijden we op een rotonde allemaal tegen de klok in. Stel u gaat in Maastricht de rotonde op en wil naar Amsterdam. U rijdt de rotonde op , rijdt via Arnhem, Apeldoorn, Franeker, afsluitdijk, Alkmaar zo naar Amsterdam. Het is iets omrijden maar U staat nooit meer in de file. De terugweg is korter; u vervolgt gewoon de rotonde weer rechstreeks naar Maastricht. Geen filestress en gewoon de snelheid verhogen naar 150, frontale botsingen zijn uitgesloten, geen file meer door kijkerds bij ongelukken aan de overzijde, kortom automobilisatie in de pure zin des woords.

  met vriendelijke groet
  Gijs Roderick Van Bockhoven in ’t Veld.

 • hallo klo. Dit is Harrie van wijk. Boomrooier en vrachtwagen chauffeur. Ik weet zeker dat mijn oplossing voor 90% de files oplost. Het probleem is dat veel mensen denken dat er glas op de rechter rijbaan ligt en daarom alleen links blijven hangen wat rechts inhalen uitlokt. Als iedereen nu eens de linkerbaan alleen gebruikt om (zo snel mogelijk) in te halen en niet met 2 km/u verschil en dan terug waar men thuis hoort dus rechts. Ik maak het dagelijks mee dat een auto 3 minuten het verkeer ophoudt door te treuzelen met inhalen wat tot gevolg heeft een rij van 20 autos op de linker en 2 op de rechter baan. Verder moet men ook rechts blijven als er ingevoegd moet worden door een ander , anders verstoort 1 invoeger 2 rijstroken. Ik maak het heel vaak mee dat een auto nog net even voor mij ipv achter mij invoegd waar een zee van ruimte is (maarja vrachtwagens zijn traag niet?)