Borsthaar

 

borsthaarSean Connery was beroemd vanwege zijn borsthaar

Vroeger was borsthaar hot. Sean Connery, in de rol van James Bond, was beroemd vanwege zijn borsthaar. Met borsthaar gooide je hogen ogen bij de meisjes. Ik heb helemaal geen borsthaar, dus ik was best wel jaloers op James Bond. Maar ja, wat kon je er aan doen … mijn vader had geen borsthaar, zijn vader had geen borsthaar en mijn andere opa, die was helemaal kaal. Ik kon niets anders doen dan hopen dat er voor mij een meisje was weggelegd met wat ruimere ideeën over borsthaar.

Hoop

Maar, het volgende incident bracht hoop. Ik was met mijn ouders op vakantie. Op Terschelling. Op het strand stond een enorm grote behaarde Duitser tussen een groep meiden. Het haar groeide zelfs tot halverwege zijn rug. Ik weet het nog goed. Het was een enorme mat. De hele gebeurtenis staat na 30 jaar nog steeds op mijn netvlies gebrand; Hij eiste alle aandacht op, vervolgens pakte hij een aansteker en stak al zijn borsthaar in de fik. Een korte steekvlam en al het haar was verdwenen. Weg. Foetsie. Het deerde hem totaal niet en hij genoot van de alle aandacht. Vervolgens heeft hij nog even de boel onder zijn armen in fik gezet en klaar was Kees Heinz. Daar kon geen scheermes tegen op. En de meiden? Die had hij voor het uitzoeken!

Het is een soort lontje

En toen snapte ik ook hoe dat hij aan zijn borsthaar was gekomen. Gewoon iedere dag die kleine haartjes platbranden. Even wachten en dan komen in plaats daarvan van die mooie dikke zwarte haren terug. Ik zag het helemaal voor me. Een kwestie van volhouden en dan zou mijn borsthaar tot de hemel groeien. Ik had me toch mooie meiden in gedachten!
Weet je, een haar is een soort lontje. Als je een haartje in de fik steek, dan dooft het vanzelf als het opgebrand is. Met andere woorden; haartje aansteken en dan poef alle borsthaar weg!

Ook het piemelpaadje

Zo gezegd, zo gedaan. Ik werd gewoon een pyromaan. Ook het piemelpaadje en tenslotte het klokhuis zelf werden platgebrand. Ondanks dat het totaal geen resultaat had, heb ik het een aardig tijdje weten vol te houden. Ik ben er mee gestopt toen ik bijna mijn ballen in de fik had gestoken. Dat was niet fijn. Je ballen, dat is een strategische plaats. Daar kwam ik hardhandig achter. ‘By the way’ later heb ik nog gelezen dat je ballen koel moet houden. Dus helemaal  niet roosteren. Tijden heb ik last van gehad. Nee … dat was niet handig. Helemaal niet als het hoogste doel van je leven op dat moment het vinden van een mooie meid is.

Toch goed gekomen

Uiteindelijk is dat van die meid goed gekomen. Alleen … ze was niet mooi. Wat ons bond was dat ze niet van behaarde mannen hield. Dat komt zo, ze had zelf last van overmatig haargroei. Vandaar.

Ps.

Ongeveer 30 jaar later is mijn wens van toen alsnog voor een deel ingewilligd. De borsthaar niet, maar de rest wel; de haren in mijn neus, de haren in mijn oren, mijn wenkbrauwen en de haren op mijn klokhuis, die doen het best. Geen aansteker nodig gehad.