Over de Wijkagent en mannen met plasproblemen

wijkagent ikzegniets.nl

De Wijkagent

Dr. Arie, Uroloog: We krijgen steeds meer mannen met plasproblemen. Mannen van boven de vijftig die nog nooit bij de uroloog zijn geweest kun je op de vingers van één hand tellen. Beschouw het maar als een ontwerpfoutje van de schepper. Als mijn patiënten auto’s waren geweest dan waren ze allemaal naar de garage teruggeroepen.

Koreaanse Tai Chi meester

Maar lieve mannen, er gloort hoop aan de horizon. Hoop uit het Verre Oosten. De Koreaanse Tai Chi meester Pissy Wang heeft het huis, tuin en keuken plassen verrijkt met de edele kunst van Tai Chi. Het is een ware revolutie. Wij hebben er kennis mee gemaakt en zijn daar dol enthousiast over. Is je klokhuis ver over de datum? Geen probleem. Dank zij de methode van Tai Chi meester Wang kan, ook jij, net als vroeger, gewoon weer een wijkagent van de fiets piesen.

Het principe van de methode is uitgesteld plassen. Hoe langer je het plassen uitstel, des te lekkerder het is. Iedereen kent dit wel: “Je moet vreselijk plassen. Er is helemaal geen gelegenheid en je staat op knappen. De tranen komen uit je ogen. En als het dan zover is, dan komt de ontlading. God, wat knap je daar van op. Heerlijk. Verrukkelijk”.
Klinkt bekend nietwaar?

Gelukshormoon

Die geluksbeleving wordt veroorzaakt door een gelukshormoon dat in de hersenen vrijkomt. Bij Tai Chi focus je op een doel. Het doel is; Plassen dat je blij maakt. Met de Tai Chi methode volgens meester Wang leer jij hoe je de baas wordt over jouw gelukshormoon. En als jij in dat stadium bent aangekomen dan heb jij geen uroloog meer nodig.

Overal in het land worden trainingen in de vorm van workshops gegeven. De resultaten van de training zijn verbluffend. Mannen, die bij wijze van spreken, via de benen de schoenen vol druppelen, kunnen later met gemak weer een voorbijrijdende wijkagent van de fiets piesen.

De vier stappen op weg naar extase

De training is opgebouwd uit vier workshops (maximaal 8 deelnemers).

1 Aandacht
Tai Chi dient een doel, een hoger doel, extase. Extase bereik je door de verbinding van lichaam en geest. Dat kost tijd, veel tijd, want Tai Chi is een proces en geen wedstrijd. Dus wil je oefenen, dan maak je daar tijd voor vrij. Je maakt een afspraak met jezelf. Die afspraak is heilig, want het gaat om jou, want de zon draait om jou. Jij bent het middelpunt van het heelal.

2 Houding
Voor dat je überhaupt nog maar aan het plassen denk ga je eerst focussen op je houding. Bij Tai Chi leer je de kracht van de tegenstander te gebruiken. Wie is je tegenstander? Dat is jouw straal. En welke kracht gebruikt jouw tegenstander? Dat is zwaartekracht. Bij Tai Chi is dat de kracht die we in ons voordeel moeten laten werken.
Hoe kun je de zwaartekracht in je voordeel gebruiken? Door van boven naar beneden te plassen. Dus blijf staan en ga niet zitten, want dan kan de zwaartekracht het beste zijn werk doen.

Zijn in het begin de mankementen groot? Dan is dat jouw beginpunt. Laat het druppelen, wees niet bang voor je schoenen en geniet van het gekletter. Het doet je goed. Hoe hoger je staat, des te beter. Ga maar gerust op de toiletpot staan, of haal er een keukentrap bij, er zit toch een slot op het toilet.

Denk altijd aan je houding. Hoofd omhoog en schouders naar achter. Misschien dat je de eerste keer al een beetje gelukkig begint te voelen, maar ook als dat niet het geval is dan moet je toch vertrouwen houden, want de weg naar extase is ingeslagen.

3 Focus
Focus op de blaas en voel. Voel hoe je blaas zich vult. Voel hoe iedere druppel de weg naar buiten vind. Vergeet die vergrote prostaat. Het doel, extase bij iedere kleine boodschap, daar gaat het om. Uiteindelijk zal de Chi-kracht het loodgieterswerk verrichten. Jij houdt je bezig met het doel en de Chi-kracht verwijdert de verstopping en vervangt het kraanleertje.

4 Drinken
Als je het goed voel, dan leer je precies het moment kennen dat je blaas moet worden gevuld. In het begin zal het niet zo makkelijk gaan. Dan mag jij de Chi-kracht best helpen door een biertje te drinken. Dat mag van meester Wang. Want bier geeft de Chi-kracht een boost. En je hoeft niet bang te zijn voor een bierbuik, want die heeft meester Wang ook. Later, als je verder in je ontwikkeling bent, dan kun je het bier gerust laten staan. Dan kan je met een koppie kouwe thee ook de wijkagent van de fiets piesen.

Wijkagent

Blijf focussen, want nogmaals, bedenk altijd dat Tai-Chi een proces is en geen wedstrijd. Je hoeft geen twee wijkagenten per dag van de fiets te piesen. Nergens voor nodig. Gewoon niet opgeven en blijven focussen, want dan komt het goed. En wees tegen die tijd maar blij dat je geen wijkagent op de fiets bent.