Als jongen had ik wat met voeten. Vrouwenvoeten …

vrouwenvoeten - ikzegniets.nl

Als jongen had ik wat met voeten

Als jongen had ik wat met voeten. Vrouwenvoeten, wel te verstaan. Ik kon genieten als ik een vrouw met mooie voeten zag. Uiteindelijk ben ik het grootste deel van mijn leven getrouwd geweest met een vrouw die helemaal geen mooie voeten had. Niet van vorm, niet van nagelinplant en helemaal niet van formaat. Kan gebeuren hè, ik werd straal verliefd op een meisje met hele grote lelijke voeten. Daar gaan je idealen.

Joekels van tenen

Ach, als ik terug kijk was het best wel een mooie tijd geweest hoor. Geven en nemen. Je kent dat wel. Het ging natuurlijk niet altijd vanaf een leien dakje, maar ach dat ging dan ook weer over. De trammelant die ik me het beste kan herinneren was dat ze altijd met haar grote teen zat te draaien. In het begin kon ik daar helemaal niet tegen. Moet je je voorstellen, de hele dag tegen zo’n joekel van een draaiende grote teen aan te moeten kijken. Ze had er vooral een handje van dat te doen als ik naar voetbal zat te kijken. Maat 46 en joekels van tenen. Manisch depressief werd ik ervan. Op een gegeven ogenblik barstte de bom. Ik heb er toen wat van gezegd. Dat gesprek liep nogal uit de hand. Ik heb allemaal dingen gezegd die ik helemaal niet had moeten zeggen. Je kent dat wel. Ik heb toen nog een paar maanden bij mijn moeder gewoond. Uiteindelijk ben ik op haar aandringen weer terug gegaan.

Dan gingen de sokken uit

Ach joh, waar je je vroeger druk om maakte, daar wordt je later niet meer warm en koud van. Sterker nog, een jaar of 15 later zat ik zelf met mijn grote teen te draaien. Eigenlijk vond ik het best wel leuk. Tijdens de lange winteravonden konden we uren lang, samen op de bank, met de grote teen draaien. Als de kleinkinderen kwamen werd het helemaal feest. Dan gingen de sokken uit. En ook de buurtjes vielen vaak nog even binnen, om onder het genot van een plankje tenenkaas en een glaasje port, met ons mee te doen. Mijn rechter grote teen is dan ook nooit stram geworden. Mijn linker teen wel, want daar draaide ik nooit mee.

Meer lezen over Ome Toon en zijn liefde voor voeten?
Ome Toon deed aan tenen likken

Afgeknipte nagels verzamelen

3 reacties op Als jongen had ik wat met voeten. Vrouwenvoeten …