De heupbroek

de heupbroek. www.ikzegniets.nlEen bijdrage van Viva-lezeres Mannie Storteboom

Mijn jongste dochter is 17 en die draagt graag, net zoals al haar klasgenoten, een heupbroek. Nooit over nagedacht, maar het is de bedoeling dat de bilnaad duidelijk zichtbaar wordt als je bukt.”

Niet iedereen heeft een mooie bilnaad natuurlijk, maar omdat het mode is, is dat nu minder belangrijk. Zelf heb ik een minder mooie bilnaad, ik heb last van cellulitis en putten in mijn bovenbenen en billen, maar het is mode, ik hoef me voor niemand te schamen, dus ik ook een heupbroek aan.

Sta ik in de supermarkt gebukt om op het onderste schap een pot pindakaas van de weekaanbieding te zoeken; Staat er een man achter me in mijn bilnaad te gluren.

Zegt hij fluisterend tegen zijn zoontje zodat ik het net kon verstaan; “Kijk, die mevrouw heeft zwarte haartjes in haar bilnaad” waarop het rotventje dat keihard door de hele supermarkt liep te joelen. Gelijk de lachers op de hand natuurlijk. Ik kon wel door de grond zakken. Woest was ik. Wat voelde ik me in de gleuf gekeken. Ik heb het karretje laten staan en heb de kortste weg naar huis genomen.

Thuis gelijk naar de badkamer en inderdaad haartjes. Veel haartjes. Hele dikke pikzwarte haartjes. Ik heb een aansteker gepakt en de hele bilnaad platgebrand. Er stond geen haartje meer overeind. Je ruikt nu nog de geur van verbrand haar in de badkamer.