Rijpe bananen 100% effectief tegen corona

Anti vaxxers

Op Facebook gaat al een tijdje het bericht rond dat bananen de oplossing zouden zijn tegen het Coronavirus. Dit idee is inmiddels omarmd door de Anti-vaxxers beweging met een lange neus naar de farmaceutische industrie.

Berichten op Facebook verwijzen naar de ervaring van zorgcentrum Avondrood in de plaats Neder-Dokkum. Corona heeft daar tijdens de eerste uitbraak vreselijk huisgehouden. Het was een vreselijke tijd. Zowel bewoners als zorgpersoneel werden niet gespaard. Toen de rook was opgetrokken hadden slechts 2 – van de oorspronkelijk 26 – bewoners het virus overleefd.

De vraag die iedereen bezig hield was, hoe kwam het dat juist deze deze twee mensen de dans hadden ontsprongen? Ze waren dik, oud en dement. Al met al geen reden om geen corona te krijgen. Toen men dieper in de zorgdossiers ging kijken kwam de volgende correlatie naar boven: Bananen! Volgens de woordvoerder van de instelling waren het fervente liefhebbers die iedere dag meerdere bananen aten.

Toen dit nieuws naar buiten kwam hebben meerdere zorgcentra in het noorden van het land de banaan op het menu gezet.

Hoewel groene bananen zeer voedzaam zijn wordt geadviseerd om te wachten met eten totdat de schil geel is wordt en de eerste bruine vlekken ontstaan. Het is wetenschappelijk niet bewezen, maar men gaat er van uit dat tijdens het rijpingsproces er een stofje ontstaat dat het virus niet leuk vindt. Onduidelijk is of de vorming van de werkzame stof doorgaat tijdens het verdere verloop van het rottingsproces. Uit veiligheidsoverweging wordt echter aanbevolen om te bananen te eten voordat ze volledig zwart zijn.

Hoewel de vaccins tussen nu en een halfjaar ruimschoots op de markt zullen zijn, hebben meerdere instellingen de banaan omarmd als oplossing tegen corona voor de tussenliggende periode. De anti-vaxxers beweging daarentegen gaat wat verder in de benadering omtrent corona, zijn zien nu de banaan als het ultieme medicijn om corona buiten de deur te houden en hebben de efficiëntie op 100% gesteld. Gezien de resultaten van zorgcentrum Avondrood hebben ze het gelijk aan hun zijde: beide bejaarden zijn nog in leven.

Bijsluiter: Van rijpe bananen zijn bij normale consumptie geen bijwerkingen bekend. Bij overdadige consumptie kunnen ze verstopping van de darmen veroorzaken.

Bron: www.ikzegniets.nl